PUTIN JE DOSEGAO VRHUNAC SVOJE ISTORIJSKE KARIJERE: Dugin o novom mandatu ruskog predsednika i izazovima koji predstoje

Novosti online

08. 05. 2024. u 15:22

OVAJ mandat Putinovog predsedničkog mandata je presudan, jer to nisu bili samo obični izbori, već odlučujući trenutak savremene ruske istorije, piše ruski geopolitičar Aleksandar Dugin na društvenoj platformi Telegram.

ПУТИН ЈЕ ДОСЕГАО ВРХУНАЦ СВОЈЕ ИСТОРИЈСКЕ КАРИЈЕРЕ: Дугин о новом мандату руског председника и изазовима који предстоје

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

- Putin je dosegao vrhunac svoje istorijske karijere kao predsednik Rusije. Ruska Federacija je nastala početkom 90-ih godina, kao imitacija istočnoevropskih perifernih zemalja, koja je zavisila od liberalnog, globalnog Zapada. Nakon tragične sudbine Sovjetskog Saveza, Rusija se našla na ivici nepostojanja. Onda je došao Putin i spasao i rusku državu i ruski narod.

Putin je tokom svoje duge vladavine promenio samu prirodu Rusije. Rusija nije više periferna zapadna zemlja, već nova supersila, prava civilizacijska država. Putinova zakletva na lojalnost ruskom narodu, ruskoj državi i ruskoj istoriji jeste priznanje za njegova dela i njegova obećanja budućnosti. Kakva će to biti budućnost?

Tokom predstojećeg, odlučujućeg mandata, Putin će promeniti formalnu strukturu ruskog Ustava. On je u njemu već napravio neka bitna poboljšanja, ali to ipak počiva na kolonijalnom nametanju Zapada, koji se, tokom devedesetih, osećao kao neupitni centar sveta. Sada smo u drugačijoj, multipolarnoj realnosti, a tu činjenicu treba potvrditi u novom, suverenom Ustavu.

Pre ovog trenutka, Putin je morao da rešava mnoge tehničke probleme. Sada je njegov položaj toliko čvrst da može da se posveti zaista istorijskim zadacima. Rusku državu i društvo moramo da preoblikujemo i da ugradimo suverenitet u sve nivoe i slojeve stvarnosti.

Danas se u Rusiji dešava nešto izuzetno važno. Jedan od najvažnijih stubova multipolarnog svetskog poretka, zaključuje Dugin, iznova se podiže i otvara nove horizonte budućnosti.

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)