NA DESETINE POGINULIH I RANJENIH: Smrtonosni napad izraelskih snaga na DŽabaliju i Rafu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 18:16

IZRAELSKE trupe i tenkovi ušli su danas u severne delove Pojasa Gaze koje su zaobilazili više od sedam meseci, ubivši i ranivši desetine Palestinaca, izjavili su medicinski zvaničnici i stanovnici.

НА ДЕСЕТИНЕ ПОГИНУЛИХ И РАЊЕНИХ: Смртоносни напад израелских снага на Џабалију и Рафу

Foto IDF

Izraelske snage su, takođe, zauzele deo terena u Rafi, južnom gradu pored egipatske granice koji je prepun raseljenih ljudi, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage nastavile da deluju u oblastima širom Pojasa Gaze, uključujući Džabaliju i Rafu, izvodeći ono što je IDF nazvala "preciznim operacijima protiv terorista i infrastrukture".

-IAF (vazduhoplovstvo) nastavlja da deluje u Pojasu Gaze i pogodilo je preko 70 terorističkih ciljeva tokom proteklog dana, uključujući skladišta oružja, lokacije vojne infrastrukture, teroriste koji su predstavljali pretnju trupama IDF i vojne komplekse, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Najmanje 35.386 Palestinaca je poginulo u izraelskim napadima od 7. oktobra 2023, prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, dok humanitarne agencije upozoravaju na rasprostranjenu glad i ozbiljnu nestašicu goriva i medicinskih zaliha u enklavi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo