ZELENSKI SUSPENDOVAO VISOKE ZVANIČNIKE: "Vašington post" otkrio razloge

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 05. 2024. u 13:33

VLADIMIR Zelenski je uklonio jedan broj visokorangiranih ukrajinskih zvaničnika koji su bili najbliži američkoj administraciji, piše "Vašington post", pozivajući se na diplomate i zvaničnike u Kijevu.

ЗЕЛЕНСКИ СУСПЕНДОВАО ВИСОКЕ ЗВАНИЧНИКЕ: Вашингтон пост открио разлоге

Foto Tanjug/AP

- Gnev Zelenskog teško da je usmeren samo na Belu kuću... On je uklonio neke visoke ukrajinske zvaničnike za koje se poslednjih nedelja smatralo da su najbliži Vašingtonu - navodi izvor.

List ukazuje na direktne napade Zelenskog na američkog predsednika Džoa Bajdena. Ranije je u svojoj video-poruci američkog lidera uvrstio među one koji ostaju na marginama samita o ukrajinskoj „formuli mira“ u Švajcarskoj.

Istovremeno, kako navodi "Vašington post", američki zvaničnici insistiraju da glavni aspekti odnosa Vašingtona i Kijeva ostanu čvrsti.

Blumberg je ranije objavio da američki predsednik Džozef Bajden najverovatnije neće prisustvovati konferenciji, koja će se održati od 15. do 16. juna u okolini Lucerna, u Švajcarskoj. Ruska Federacija tamo neće biti prisutna. Ideja o mirovnoj konferenciji u Moskvi naziva se neprihvatljivom, jer „govori o drugoj opciji za probijanje neodržive „formule mira“ koja ne uzima u obzir ruske interese“.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za mirovne pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!