KULEBA SE ZAHVALIO BLINKENU I BAJDENU: Hvala Americi što nam je dozvolila udare američkim oružjem po Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 05. 2024. u 22:11

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba zahvalio je večeras američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu što je Vašington dozvolio Kijevu udare američkim oružjem po ruskoj teritoriji.

КУЛЕБА СЕ ЗАХВАЛИО БЛИНКЕНУ И БАЈДЕНУ: Хвала Америци што нам је дозволила ударе америчким оружјем по Русији

Foto Tanjug/AP

-Pozdravljam odluku SAD kojom se Ukrajini dozvoljava da se bolje brani od ruskih napada. To je potez u pravo vreme, u pravom smeru. Razgovarali smo o najnovijim koracima koji su preduzeti da se Ukrajini isporuče dodatni sistemi “patriot”. Timovi predsednika Zelenskog i Bajdena rade na svim nivoima da se reši ovo pitanje što pre, istakao je Kuleba na platformi X.

On je dodao da su njih dvojica razgovarali o predstojećem samitu u Švajcarskoj o Ukrajini i samitu NATO u Vašingtonu ovog leta.

Nešto ranije, Entoni Blinken je istakao da su SAD odobrile da Ukrajina upotrebi američko oružje za napade na teritoriju Rusije.

Blinken je rekao novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Pragu da je američki predsednik Džozef Bajden odobrio taj potez nakon što je Ukrajina tražila odobrenje da koristi američko oružje za napade na Rusiju zbog toga što su ruske snage poslednjih nekoliko nedelja pojačale napade na grad Harkov na severoistoku Ukrajine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto