PROBLEMI SE SAMO NIŽU: Trampu bi zbog presude mogla biti zabranjena jako važna stvar

Novosti online

04. 06. 2024. u 12:58

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku, a ova presuda mogla bi da znači da aktuelni predsednički kandidat ne može da uđe u 37 zemalja sveta.

ПРОБЛЕМИ СЕ САМО НИЖУ: Трампу би због пресуде могла бити забрањена јако важна ствар

Foto Tanjug/AP

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem – potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja sveta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti vašu molbu za ulazak u zemlju ako ste ranije osuđivani za neku vrstu teškog zločina.

Naravno, Tramp bi mogao da uđe u neku od država na zahtev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši američki predsednik verovatno ne želi da ide.

Potpuna lista zemalja sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan , Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo.

(Kliks)

BONUS VIDEO: PUCNjAVA U AMERICI: Pogledajte snimak iz Mineapolisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška