KINESKI GENERAL POSLAO PORUKU ZELENSKOM: Ukrajinski lider će morati dobro da razmisli

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 06. 2024. u 19:02

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski, u vezi sa vojnom podrškom Zapada, treba da razmisli o vrednosti života Ukrajinaca, rekao je general-major Narodne oslobodilačke armije Kine Sju Hui, prenosi lokalni portal Guanča.

КИНЕСКИ ГЕНЕРАЛ ПОСЛАО ПОРУКУ ЗЕЛЕНСКОМ: Украјински лидер ће морати добро да размисли

Foto AP

Prema generalovim rečima, ukrajinski lider treba da razmisli i o tome za šta se Ukrajina bori, šta to znači za zemlju, Evropu i svet.

- Američki predsednik Džozef Bajden rekao je nešto strašno. Rekao je da će navijati za Ukrajinu i boriti se do poslednjeg Ukrajinca. Ako se oni bore do poslednjeg Ukrajinca, za šta se bori ukrajinski narod? - rekao je Hui.

Kina se zalaže za mirno rešenje sukoba u Ukrajini i u februaru 2023. godine objavila je svoj stav o rešenju krize. U dokumentu se posebno navodi da su mirovni pregovori „jedini održivi“ način za rešavanje sukoba i da je Peking spreman da da svoj doprinos rešavanju krize. U maju ove godine, zemlja je pozvala Kijev i Moskvu da obnove dijalog.

Kina je takođe isključila snabdevanje oružjem obe strane u sukobu. EU i SAD su saopštile da nemaju dokaze da Kina isporučuje oružje Rusiji za upotrebu u Ukrajini. Peking je takođe pozvao Zapad da prekine isporučke oružja ukrajinskoj strani, jer to podriva diplomatske napore drugih zemalja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA - Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči