"RASTE BROJ PROVOKACIJA..." Šojgu upozorava - NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB

Novosti online

06. 06. 2024. u 11:23

SISTEMATSKO granatiranje civila i civilne infrastrukture ruskih regiona odvija se uz direktno učešće Zapada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije na sednici odbora sekretara SB ODKB. Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB.

РАСТЕ БРОЈ ПРОВОКАЦИЈА... Шојгу упозорава - НАТО увежбава инвазију на земље ОДКБ

Foto: Shutterstock

On je dodao da se naporima zapadnih država u Ukrajinu prebacuju plaćenici i ekstremisti međunarodnih terorističkih organizacija.

Raste broj provokacija NATO-a

Šojgu je takođe skrenuo pažnju da NATO uvežbava invaziju na zemlje ODKB, raste broj provokacija u vazduhu.

- Na severnim i zapadnim linijama zone kolektivne bezbednosti povećava se vojno prisustvo Alijanse, raspoređuju novi sistemi naoružanja. Raste broj provokacija u vazdušnom prostoru, održavaju se mnogobrojne vojne vežbe, na kojima se uvežbava i invazija na teritorije zemalja ODKB - naglasio je sekretar SB.

Prema njegovim rečima, očigledan je pokušaj zapadnih zemalja da evroazijski region pretvore u arenu geopolitičke konfrontacije, a u tom cilju koristi se širok dijapazon sredstava, uključujući direktno mešanje u unutrašnja pitanja zemlje, ucene, pretnje.

Novi kampovi terorista u Avganistanu povod za zabrinutost

Pored toga, Šojgu je ocenio da se novi kampovi za pripremu ekstremista pojavljuju u Avganistanu, teroriste prebacuju iz Sirije i Iraka.

Prema njegovim rečima, situacija u Avganistanu izaziva duboku zabrinutost, povećava se verovatnoća širenja terorizma van granica zemlje.

On je dodao da to zahteva efikasne mere stabilizacije situacije u regionu, koja nije moguća bez punog učešća aktuelnih avganistanskih vlasti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VULKAN GRINDAVIK U NOVOJ ERUPCIJI: Pogledajte snimak lave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!