NOVA ORBANOVA PORUKA UKRAJINI: Nećemo!

Tanjug

06. 06. 2024. u 13:38

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da Budimpešta neće slati svoje vojnike u slučaju potencijalnog uključenja NATO-a u rat u Ukrajini.

НОВА ОРБАНОВА ПОРУКА УКРАЈИНИ: Нећемо!

Foto: Tanjug/AP

- Ukrajinci misle da što više zemalja uključe u rat protiv Rusa, imaju veće šanse za pobedu, zato traže mešanje Evropske unije, čak i celog sveta, u rat. Sa ukrajinske tačke gledišta, eskalacija rata je logična. Mi Mađari, međutim, znamo da moramo da ostanemo izvan rata, jer bi ulazak u rat bio suprotan mađarskim nacionalnim interesima - rekao je Orban novinarima, preneo je Mađar nezmet.

On je dodao da Mađarska ne može da podrži Holanđanina Marka Rutea za novog generalnog sekretara Alijanse kada u oktobru ode Jens Stoltenberg, jer, kako je rekao, "zastupa stav da sve NATO članice moraju da se posvete učestvovanju u vojnim akcijama van teritorija Alijanse".

- Želeli bismo da zaključimo svaku raspravu sa budućim sekretarom da Mađarska neće učestvovati u vojnim operacijama NATO-a protiv Rusa u Ukrajini, bez obzira na to što smo član NATO-a - rekao je Orban.

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA: Pogledajte Turkmenistansku armiju na delu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!