STIŽU LEPE VESTI ZA ZELENSKOG: Nemačka mu ispunjava želju

Милица Шкорић
Milica Škorić

07. 06. 2024. u 18:13

NEMAČKA razmatra mogućnost da Kijevu isporuči četvrti sistem protivvazdušne odbrane Patriot, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

СТИЖУ ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Немачка му испуњава жељу

Foto: Tanjug/AP

- Nemačka razmatra slanje četvrte baterije protivvazdušnih raketnih sistema Patriot u Ukrajinu jer saveznici imaju poteškoća u isporuci opreme koju je Zelenski hitno zatražio - navodi agencija, pozivajući se na izvore.

U tekstu se naglašava da konačna odluka o nabavci sistema PVO još nije doneta.

Ambasador Nemačke u Ukrajini Martin Jeger je tokom posete Harkovskoj oblasti 6. maja najavio transfer dodatnog sistema Patriot u Kijev, koji je postao ukupno treći prebačen u Ukrajinu. Šef nemačkog ministarstva odbrane Boris Pistorijus je tokom inspekcije PVO trupa 30. maja rekao da je ta zemlja ukupno prebacila četvrtinu svojih PVO sistema patriot u Kijev.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO: RUSI LANSIRALI RAKETU - Pogledajte teretni svemirski brod MS-27

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)