LAVROV UPOZORIO ZAPAD: Ako vi naoružavate našeg neprijatelja, onda ćemo mi sami odlučiti kako da odgovorimo na to

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 06. 2024. u 13:51

AKO je predsednik SAD Džozef Bajden u potpuno svesnom stanju rekao da nije dozvolio da se zapadnim oružjem napada Moskva, on onda ne bi trebalo da se time hvali, jer to "podrazumeva da se sve ostalo može (gađati)", prokomentarisao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ УПОЗОРИО ЗАПАД: Ако ви наоружавате нашег непријатеља, онда ћемо ми сами одлучити како да одговоримо на то

Foto: AP

- Oni sve ostalo već i bombarduju. I na Moskvu su ne tako davno, ako se sećate, na početku konflikta puštali dronove i niko ih tada nije 'udario po rukama', taj režim Zelenskog. Tako da naše zapadne kolege ne treba da pokušavaju da ulepšaju svoje ponašanje. Predsednik je na sastanku sa medijima, uključujući i zapadnim, jasno rekao da bez direktnog učešća SAD, Britanije, Evropljana naša teritorija se ne bi napadala – Belgorodska oblast, Kurska oblast i druge ruske teritorije. Oni sve to odlično znaju - rekao je u razgovoru sa novinarom Pavlom Zarubinom ruski ministar spoljnih poslova. 

Lavrov je ponovio i da se u Ukrajini već nalaze strani plaćenici i ukazao na reakciju francuskog rukovodstva, koje je, kako je rekao, "zavibriralo".

- Premijer (Francuske) je odjednom počeo da govori kako mi (Francuzi) nemamo tamo (u Ukrajini) svoje instruktore. To nije istina, i oni to znaju - istakao je Lavrov i dodao: 

- Mi u potpunosti shvatamo šta oni rade, i koja je njihova uloga u ratu koji je pokrenut protiv nas i mi znamo kako da se protiv toga borimo.

- Ne sumnjam da su čuli (poruku predsednika Rusije da bi Moskva mogla da isporuči oružje u druge regione sveta). Ne sumnjam da će razumeti. Tamo je još ostalo ljudi koji umeju da analiziraju. Oni se prosto bave eskalacijom kako bi se dopali svom radikalnom rektoratu pred izbornu kampanju. Mislim da su razumeli i da će izvući zaključke. To je zaista apsolutno, kako se to kaže, simetričan odgovor. Ako vi naoružavate našeg neprijatelja, onda ćemo mi sami odlučiti kako da odgovorimo na vaše neprijateljske akcije -upozorio je Lavrov.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: VULKAN GRINDAVIK U NOVOJ ERUPCIJI: Pogledajte snimak lave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNA PRIČA: Kako je nastao izraz kaži dragička?