MEDVEDEV NAZVAO ŠOLCA "JETRENOM PAŠTETOM" Pale teške uvrede: Treba da klekne pred Ukrajincima, jer ih je osudio na istrebljenje

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 06. 2024. u 16:41

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc trebalo bi da moli za oproštaj Ukrajince što ih je osudio na istrebljenje, napisao je na svom telegram kanalu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući kancelarove reči da ruski predsednik Vladimir Putin treba da prizna da je Ukrajina "jaka i da se ne može baciti na kolena".

МЕДВЕДЕВ НАЗВАО ШОЛЦА ЈЕТРЕНОМ ПАШТЕТОМ Пале тешке увреде: Треба да клекне пред Украјинцима, јер их је осудио на истребљење

Tanjug

Medvedev je Šolca nazvao "jetrenom paštetom" koja je "neočekivano postala brbljiva" i "priča gluposti".

- Sramota. On treba da klekne i pokaje se pred Ukrajincima jer ih je osudio na istrebljenje. (Da se pokaje) za oživljavanje nacizma, za istorijski gubitak poverenja u Socijaldemokratsku partiju Nemačke od čega se Vili Brant i Helmut Šmit prevrću u grobu - istakao je Medvedev, prenosi Sputnjik.

Čak je, podseća, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj, priznao da bi sukob u Ukrajini mogao biti okončan za nekoliko nedelja bez strane pomoći Kijevu.

Podsetimo, u nedavnoj video-poruci, nemački kancelar Olaf Šolc je uputio zahtev ruskom predsedniku Putinu da prizna da Ukrajina neće biti primorana da se preda i baci na kolena.

Istakao je da je Nemačka i Zapad posvećeni radu na ostvarivanju pravednog mira za Ukrajinu, a da je neophodno da Putin prihvati ovu činjenicu.

BONUS VIDEO: RUSI LANSIRALI RAKETU - Pogledajte teretni svemirski brod MS-27

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARIJA I RELJA ODMERILI SNAGE: Publika birala pobednika - evo ko je dobio veći aplauz