MEKREGOR UPOZORAVA: Zapad u zabludi da je spreman za sukob s Rusijom

Novosti online

09. 06. 2024. u 19:28

ZAPADNE zemlje greše kada misle da mogu da se suprotstave Rusiji u slučaju rata, smatra bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor.

МЕКРЕГОР УПОЗОРАВА: Запад у заблуди да је спреман за сукоб с Русијом

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

- Mislim da postoji određena pretpostavka da ćemo udariti na Ruse a oni će biti do te mere uplašeni i šokirani da će se svi razbežati. Ne znam šta ljudi imaju na pameti, ali to neće funkcionisati. Mi za to nismo spremni - rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal „Dip dajv“.

On je podsetio da su zapadne vojne rezerve isrpljene u velikoj meri i da nema fabrika za proizvodnju municije i opreme.

- Nemamo remontne kapacitete, zavisimo od malog broja železničkih čvorišta u Nemačkoj i malog broja luka, i ne vidim da ima nekih poboljšanja po tom pitanju, štaviše te luke, kao i aerodromi mogu biti mete napada i biće brzo uništeni - ocenio je on.

Takođe, ne može se reći da unutar NATO postoji ujedinjenost – američka vojska je dosta slaba a i Evropljani se nalaze u lošem položaju, rekao je on i dodao da se tragedija mora izbeći po svaku cenu.

Podsetimo, predsednik Rusije je na sastanku sa urednicima svetskih medija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da odgovor na isporuke Ukrajini dalekometnog naoružanja može biti asimetričan.

- Razmišljamo o tome da, ako neko misli da je moguće da se isporučuje takvo oružje u ratnu zonu za napade na našu teritoriju i da nam stvara probleme, zašto onda mi nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučimo u one regione sveta, gde će se izvoditi napadi na vitalne objekte onih zemalja koje to rade protiv Rusije - rekao je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura