"MAKRON I ŠOLC SU SRAMOTA ZA EVROPU" Volodin oštro poručio: Nek podnesu ostavke

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 06. 2024. u 08:10

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc se svim silama drže vlasti, ispravno bi bilo da podnesu ostavke i prestanu da se rugaju građanima svojih država, smatra predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, komentarišući rezultate izbora za Evropski parlament (EP).

МАКРОН И ШОЛЦ СУ СРАМОТА ЗА ЕВРОПУ Володин оштро поручио: Нек поднесу оставке

Foto: Profimedia

- Makron i Šolc se drže vlasti poslednjim snagama. Ispravno bi bilo da podnesu ostavke i prestanu da se rugaju građanima svojih država - napisao je Volodin na Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, rezultati izbora u Francuskoj i Nemačkoj su bili predvidljivi: „ekonomija stagnira, migraciona kriza, zemlje su, suprotno svojim nacionalnim interesima, uvučene u rat u Ukrajini.

Volodin je dodao da su Makron i Šolc koji su „sramota za Evropu“ doživeli krah na izborima za Evropsku uniju.

- Na birališta je izašlo 52,5 odsto birača – najveća izlaznost na evropskim izborima od 1994. godine. "Nacionalno okupljanje" Marin le Pen dobilo je skoro 32 odsto glasova. Makronova partija "Renesansa" dobila je dva puta manje (15,2 odsto). Ovo je krah Makronove politike, koju je priznao raspuštanjem Narodne skupštine i raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora - naveo je on.

Predsednik Državne dume je istakao da su za Šolcovu stranku rezultati ovih izbora najgori u istoriji.

- Socijaldemokrate osvajaju oko 14 odsto, ostavljajući iza sebe ne samo demohrišćane (30 odsto), već i evroskeptike iz Alternative za Nemačku (16 odsto). Vladajuća koalicija Šolca je izgubila podršku Nemaca, opozicija već zahteva glasanje o nepoverenju vladi ili održavanje vanrednih izbora - zaključio je Volodin.

BONUS VIDEO: RUSI LANSIRALI RAKETU - Pogledajte teretni svemirski brod MS-27

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)