PAO DOGOVOR, NOVA PRAVILA OD DECEMBRA: Evo šta su odlučili Putin i Lukašenko

Novosti online

10. 06. 2024. u 21:21

PREDSEDNICI Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko dogovorili da roming između dve države bude ukinut do decembra, izjavio je ambasador Republike u Moskvi Dmitrij Krutoj.

ПАО ДОГОВОР, НОВА ПРАВИЛА ОД ДЕЦЕМБРА: Ево шта су одлучили Путин и Лукашенко

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dve strane su se, kako je precizirao, dogovorile da tarife za roming neće biti neograničene, jer bi to bio preveliki teret za operatere u obe zemlje.

Zvaničnici su, kao osnovu za budući sporazum uzeli prosečne podatke Međunarodne unije za telekomunikacije, prenose RIA Novosti.

"Ovo su svetske statistike za prošlu godinu, koje pokazuju da stanovnik planete Zemlje u proseku u romingu koristi tarife koje ne prelaze 300 minuta odlaznih poziva i 20-25 megabajta internet saobraćaja", objasnio je ambasador.

Ovi paketi bi trebalo da budu dovoljni za osnovne funkcije, na primer, pozive u instant mesindžerima i korišćenje navigacije "kako se ne bi izgubili u Minsku".

Što se tiče već postignutih rezultata, sada je, istakao je Krutoj, završena samo prva faza - ukinute su naplate za dolazne pozive.

Krajem maja Aleksandar Lukašenko je najavio plan za ukidanje rominga između Rusije i Belorusije. On je to izjavio tokom posete Vladimira Putina Minsku. Istakao da zemlje stvaraju što povoljnije uslove za međusobna putovanja građana, razvijajući kontakte i direktnu međusobnu komunikaciju.

BONUS VIDEO: RUSKI SUPESONIČNI LOVCI: Pogledajte lovce Su-34 koji koriste municiju dostavljenu iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama