DETALJI DRUGE FAZE NUKLEARNIH VEŽBI: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

Novosti online

12. 06. 2024. u 08:27

MINISTARSTVO odbrane Rusije saopštilo je da u okviru druge faze vežbi nestrateških nuklearnih snaga pripadnici raketnih snaga Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju pripreme za upotrebu raketa „iskander“, dok Ratna mornarica uvežbava pripremu brodova za upotrebu krstarećih raketa i patroliranje.

ДЕТАЉИ ДРУГЕ ФАЗЕ НУКЛЕАРНИХ ВЕЖБИ: Огласило се Министарство одбране Русије

Foto Tanjug/AP

- Pripadnici raketne formacije Lenjingradskog vojnog okruga uvežbavaju borbene zadatke nabavke specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „iskander-M“, punjenje nosača-raketa i tajno pomeranje u zadato područje za lansiranje raketa - navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu.

Posade mornaričkih brodova koji učestvuju u manevrima vežbaće naoružavanje brodova „specijalnim bojevim glavama krstarećih raketa, morskog baziranja“ i izlazak u naznačena područja radi patroliranja.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kretanje vojnog konvoja sa kompleksima „iskander“ i utovar projektila na brodove.

Dan ranije Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je počela druga faza vežbi nestrateških nuklearnih snaga Rusije-Belorusije. One uvežbavaju pripreme za borbenu upotrebu takvog naoružanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DRAMATIČAN SNIMAK IZ GAZE: Pogledajte upad izraelske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub