LAVROV: Amerika koristi metode otvorenog terora nad ruskim civilima

Novosti online

12. 06. 2024. u 14:28

SAD pokušavaju da održe hegemoniju u svetu metodama otvorenog terora i direktno finansiraju terorističke napade kijevskog režima na civile na teritoriji Rusije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ: Америка користи методе отвореног терора над руским цивилима

FOTO: Tanjug/AP

Diplomata je na konferenciji za novinare nakon pregovora sa kubanskim kolegom Brunom Rodrigesom Pariljom u Moskvi rekao da Rusija podržava isključenje Kube sa američke liste državnih sponzora terorizma.

- Apsolutna je anomalija kada država uvrsti Kubu na listu sponzora terorizma, a u isto vreme ta ista država - SAD, zajedno sa svojim satelitima, pokušava da održi nedostižnu hegemoniju u svetu metodama otvorenog terora, koristeći metode ekonomskog, finansijskog, diplomatskog terorizma uz direktno finansiranje terorističkih napada neonacističkog režima u Kijevu na civile na ruskoj teritoriji - konstatovao je Lavrov.

Ministar je zahvalio kubanskim prijateljima na njihovom principijelnom stavu o situaciji oko Ukrajine.

- Havana je od samog početka dala ocenu onoga što se dešavalo, navodeći apsolutno tačne, istinite razloge onoga što je počelo i što je Zapad godinama pripremao - napomenuo je šef ruske diplomatije.

Diplomata je zahvalio Havani i na saradnji na očuvanju istorijskog sećanja i borbi protiv preporoda nacizma.

- Pretnja takvog razvoja događaja nažalost postoji zbog politike SAD i njihovih evropskih saveznika koji na svaki način pokušavaju da raspiruju nacionalistička ultraradikalna i direktna neonacistička nastrojenja, uključujući i u Ukrajini koju koriste za rat protiv Rusije - naglasio je Lavrov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI U NUKLEARNIM VEŽBAMA: Pogledajte posade Iskander -M

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO LUDILO SE PRENELO NA ULICE! Hrvati i Albanci nastavili sa skandalima (VIDEO)