ČIJE GODINE VIŠE BRINU AMERIKANCE? Tramp i Bajden najstariji predsednički kandidati u istoriji SAD

Tanjug

14. 06. 2024. u 14:06

BIVŠI predsednik Amerike Donald Tramp danas puni 78 godina, što je, prema pisanju agencije Rojters, prekretnica koja će podsetiti američke birače da su dva kandidata na predstojećim izborima najstariji kandidati u američkoj istoriji.

ЧИЈЕ ГОДИНЕ ВИШЕ БРИНУ АМЕРИКАНЦЕ? Трамп и Бајден најстарији председнички кандидати у историји САД

Tanjug

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog starosti trenutnog predsednika Amerike Džozefa Bajdena, koji ima 81 godinu, iako je Tramp samo tri i po godine mlađi i ukoliko dobije drugi mandat biće najstariji predsednik koji je inaugurisan.

Tokom predizborne kampanje, Tramp nije eksplicitno postavljao pitanje o Bajdenovim godinama, ali je, kako prenosi pomenuta agencija, nastojao da iskoristi svaku verbalnu grešku svog protivnika, kao i Bajdenov spori hod. Bajden je odgovorio na pitanja o svojim godinama, govoreći biračima da treba da se fokusiraju na ono što je postigao tokom mandata. Takođe je opisao Trampa kao pretnju demokratiji i kritikovao je njegovu "zapaljivu" retoriku protiv imigranata.

Da su zabrinuti oko toga da li bi Bajden bio sposoban da završi još jedan mandat, izrazile su i demokrate. U anketi Rojtersa i istaživačke i analitičke kompanije Ipsos iz februara ove godine, oko 78 odsto ispitanika, od kojih su 71 odsto demokrate, navelo je da je Bajden prestar da bi radio u vladi. Nejasno je koliko će godine predsednika biti faktor u konačnom ishodu. Prva televizijska debata između Bajdena i Trampa biće održana 27. juna.

BONUS VIDEO:

AKSENTIJEVIĆ PROGOVORIO: Šiptarski saradnici palili automobile, nameštali sebi pokušaje ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama