NEBENZJA OŠTRO O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Zločini nacističke Nemačke najbolnija tema za nas

Novosti online

17. 06. 2024. u 08:53

USVAJANjEM rezolucije o Srebrenici napravljen je presedan koji će svakako uticati na dalje diskusije o proglašavanju drugih istorijskih tragedija za genocid, rekao je danas za RIA Novosti stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

НЕБЕНЗЈА ОШТРО О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Злочини нацистичке Немачке најболнија тема за нас

Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

On je, na pitanje da li Rusija planira da predloži rezoluciju o genocidu protiv sovjetskih naroda u okviru Generalne skupštine UN, podsetio da je jedan od glavnih sponzora rezolucije o Srebrenici bila upravo Nemačka, koja je počinila velike zločine za vreme Drugog svetskog rata.

Rusija je, kako kaže, uvek pridavala veliki značaj očuvanju istorijskog sećanja i vraćanju pravde onima koji su stradali i poginuli tokom velikog rata.

- Zločini nacističke Nemačke nad narodima Sovjetskog Saveza, uključujući opsadu Lenjingrada i masovno istrebljenje civila, i dalje su jedna od najbolnijih tema za nas. Nastavićemo da svim raspoloživim sredstvima tražimo zvanično priznanje prave prirode ovih zločina i obnavljanje istorijske istine na međunarodnom nivou - naglasio je Vasilij Nebenzja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)