RAT SMEĆEM: Severna Koreja tokom noći lansirala oko 350 balona ka Južnoj Koreji (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 06. 2024. u 08:14

SEVERNA Koreja je tokom noći lansirala oko 350 balona sa smećem ka Južnoj Koreji, saopštila je danas južnokorejska vojska.

РАТ СМЕЋЕМ: Северна Кореја током ноћи лансирала око 350 балона ка Јужној Кореји (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

To je peto takvo lansiranje od kraja prošlog meseca, prenosi Jonhap.

Oko 100 balona, uglavnom sa otpadnim papirom i drugim otpadnim materijalom, sletelo je u Seul i u severni deo provincije Kjongi, saopštio je Generalštab korejske vojske.

Analiza balona pokazala je da ne sadrže toksičnu materiju, navodi se u saopštenju.

Južnokorejska vojska je saopštila da je spremna da nastavi emitovanje propagande preko zvučnika u bilo kom trenutku, i upozorila da će sprovođenje takvog psihološkog rata zavisiti od akcije Severne Koreje.

Najnovije lansiranje usledilo je nakon što je Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera, u petak nagovestila da će poslati još balona kao odgovor na letke protiv vlasti u Pjongjangu, koje su lansirali severnokorejski aktivisti u Južnoj Koreji.

Sa poslednjom serijom, procenjuje se da je Severna Koreja lansirala skoro 2.000 balona koji nose otpatke od 28. maja, navodi Jonhap.

Kao odgovor, Južna Koreja je 9. juna, prvi put za poslednjih šest godina, počela da emituje govore protiv vlasti u Pjongjangu preko svojih zvučnika u pograničnoj zoni.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd