PUTIN OTKRIO: Evo šta zaista može da zaustavi rat u Ukrajini

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 06. 2024. u 09:15

MNOGI zapadni političari nisu hteli čak ni da se udube u suštinu novog ruskog predloga za regulisanje situacije u Ukrajini, iako ta inicijativa realno može da zaustavi rat, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ОТКРИО: Ево шта заиста може да заустави рат у Украјини

FOTO: Tanjug/AP

Pomoćnik predsednika Jurij Ušakov pročitao je Putinovo obraćanje učesnicima 10. međunarodnog naučno-ekspertskog foruma „Primakovska čitanja“ u Moskvi.

Ruski lider je naveo da polazi od toga da će učesnici foruma razmotriti ideje Moskve za formiranje sistema ravnopravne i nedeljive bezbednosti na evroazijskom kontinentu, kao i novi mirovni predlog za rešavanje ukrajinske krize.

- Za razliku od mnogih zapadnih političara, koji nisu hteli ni da se udube u suštinu inicijative koju smo pokrenuli, verujem da će učesnici foruma razmotriti promišljeno i racionalno pristupiti njenom razmatranju i moći da vide da ona realno predviđa mogućnost prekida sukoba i njegovo političko i diplomatsko rešavanje - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je u svom pozdravu učesnicima pomenuo i temu BRIKS-a, rekavši da ta grupa postaje lokomotiva za izgradnju pravednog svetskog poretka, ravnopravnog i oslobođenog diktata.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUTIN DOPUTOVAO U PJONGJANG - Na poziv KIm Džong Una, predsednik Rusije doputovao u Severnu Koreju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024