PLANSKI NAPADI NA CIVILNE OBJEKTE: Ukrajina odgovorna za smrt 192 ruske dece od februara 2022. godine

Novosti online

26. 06. 2024. u 20:45

ORUŽANE snage Ukrajine odgovorne su za pogibiju 192 i ranjavanje još 554 dece na ruskoj teritoriji od februara 2022. godine, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

ПЛАНСКИ НАПАДИ НА ЦИВИЛНЕ ОБЈЕКТЕ: Украјина одговорна за смрт 192 руске деце од фебруара 2022. године

Foto: Profimedia

- Ukrajinske snage pod kontrolom kijevskog režima planski izvode napade na civilne objekte: škole, vrtiće, medicinske ustanove. Oružane snage Ukrajine odgovorne su za smrt 192 dece i sakaćenje 554 dece na teritoriji Ruske Federacije samo u periodu od februara 2022. do aprila 2024. godine - istakao je Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.

Diplomata je naglasio da su ukrajinske snage odgovorne i za pogibiju 129 i ranjavanje 503 dece na teritoriji Donbasa tokom perioda 2014-2022. godine.

On je, takođe, istakao da je više od hiljadu medicinskih i obrazovnih ustanova u Rusiji bilo uništeno ili oštećeno u napadima ukrajinske vojske 2023. godine.

On je poručio da je Rusija posvećena zaštiti dece tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini i preduzima sve sistemske mere u tom cilju.

Prema njegovim rečima, Moskva je sve vreme demonstrirala da je otvorena za saradnju sa UN po ovom pitanju.

Prethodno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom ukrajinskog raketiranja Sevastopolja američkim projektilima, u kojem su od četvoro stradalih dvoje – deca, izjavio je da bi novinari trebalo da pitaju američke i evropske zvaničnike zašto podržavaju ubijanje ruske dece.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru