DEBATA JE BILA DEPRESIVNA IZLOŽBA: Kenedi o nastupu Bajdena i Trampa

Tanjug

28. 06. 2024. u 10:58

NEZAVISNI američki predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi rekao je da veruje da će nastupi predsednika Džoa Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa u predsedničkoj debati na Si-En-Enu ostaviti mnogo Amerikanaca u depresiji.

ДЕБАТА ЈЕ БИЛА ДЕПРЕСИВНА ИЗЛОЖБА: Кенеди о наступу Бајдена и Трампа

Foto: EPA

Kenedi je ocenio i da bi birači koji su gledali debatu Trampa i Bajdena, sada mogli ozbiljnije da razmotre njegovu kandidaturu, prenosi Si-En-En.

- Mislim da je debata bila depresivna izložba. Imamo briljantne, briljantne ljude u ovoj zemlji, i sjajne inovatore i mislioce, i bilo je nekako depresivno. Da li je ovo zaista najbolje što možemo da smislimo - rekao je Kenedi.

Kenedi je ponovio da većina Amerikanaca ne želi da vidi reprizu predsedničkih izbora 2020. i sugerisao da bi on mogao da bude privlačniji glasačima koji ne žele da odlučuju između Trampa i Bajdena.

- Umorni su od toga da od dva zla biraju manje. Oni žele, znate, drugi izbor i, znate, nadam se da će neki od njih početi da me razmatraju - rekao je Kenedi.

Istovremeno, dok je trajala debata, Kenedi je govorio u lajv strimu na platformi Iks i odgovarao na ista pitanja koja su postavljana Trampu i Bajdenu, prenosi AP. On je taj događaj nazvao "pravom debatom" rekavši da je to važno jer se građani SAD osećaju kao da je sistem namešten.

- To je upravo vrsta spajanja državne i korporativne moći protiv koje se borim - rekao je Kenedi.

Kenedi je rekao da ne može da pobedi osim ako glasači ne znaju da se kandiduje i ne veruju da može da pobedi Bajdena, demokratu, i Trampa, republikanca. Pojedine Kenedijeve pristalice postavile su štand za limunadu nekoliko blokova od prostorije u kojoj su novinari pratili debatu, a njegov kampanjski autobus je puštao muziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ZNAM NI GDE DA GA SAHRANIMO Otac vehabije koji je upucao žandarma - Vaspitavali smo ga i trudili se, vrbovali su mi dete i oteli ga