TEŠKE REČI MEDVEDEVA: Ursula je neljubazna belgijsko-nemačka politička baba, a Rute je strastveni rusofob i uporni atlantista

Tanjug

28. 06. 2024. u 16:17

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi generalni sekretar NATO-a Mark Rute i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen trebalo da se suoče sa "maksimalnim neuspesima i monstruoznim problemima".

ТЕШКЕ РЕЧИ МЕДВЕДЕВА: Урсула је нељубазна белгијско-немачка политичка баба, а Руте је страствени русофоб и упорни атлантиста

FOTO: AP/Tanjug

- Bivši premijer Holandije, a sada generalni sekretar NATO-a. Veoma poseban momak. Za relativno kratko vreme, ova umerena figura, koju sam jednom sreo na samitu, pretvorila se u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu. Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promenu u njegovom raspoloženju - naveo je Medvedev, prenosi ruski portal Glas naroda.

On je ocenio da su Holanđani jedinstven narod u poređenju sa ostatkom slobodne Evrope, kao i da Rute "žestoko mrzi Rusiju".

- Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa besom na političkoj platformi. Već neko vreme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma - naveo je Medvedev.

Novoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je "neljubaznom belgijsko-nemačko političkom babom" koja je slična "Volga žoharu srednje veličine".

- Istovremeno, ona je mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i spremna je na svaki oblik ispoljavanja ljubavi prema gerontološkim plejbojima iz Vašingtona. Stalno izbacuje zlonamerne gluposti o Rusiji, ne birajući reči - naveo je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Kaja Kalas postaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost umesto "mlohavog Borelja".

- Kaja savršeno kombinuje dve najvažnije osobine uspešnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na celu zemlju o ruskoj pretnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. A u periodu 2022–2023 sakupio je oko 1,5 miliona evra - istakao je Medvedev.

Političar je obećao da će Rusija pomoći Fon der Lajen i Ruteu da pogreše.

On je naglasio da ga evropska politika podseća na šou nakaza.

- Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana - napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!