INCIDENT IZNAD SIRIJE: Američka letelica se opasno približila ruskom lovcu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 06. 2024. u 23:51

BESPILOTNA letelica MQ-9 „riper“ antiterorističke „koalicije“, predvođene SAD, ponovo se opasno približila ruskom avionu Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na nebu iznad Sirije, saopštio je zamenik rukovodioca Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana Jurij Popov.

ИНЦИДЕНТ ИЗНАД СИРИЈЕ: Америчка летелица се опасно приближила руском ловцу

Foto Rosoboronexport www.roe.ru

-Iznad mesta El Suhne u provinciji Homs na visini od 7.000 do 8.000 metara 28. juna ponovo je došlo do opasnog približavanja drona MQ-9 "riper" "koalicije" sa avionom Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koji je izvodio redovni let u vazdušnom prostoru Sirije, rekao je Popov.

Kako je dodao, ruski pilot je pokazao visoku profesionalnost i blagovremeno je preduzeo neophodne mere kako bi sprečio sudar.

Popov je takođe kazao da je u području El Tanf u proteklom danu zabeleženo osam prekršaja koje su načinili dva para lovaca F-15, par lovaca „rafal“ i par lovaca „tajfun“.

Pored toga, koalicija je šest puta prekršila protokol o dekonfliktaciji iz 2019. godine, povezane sa letovima dronovima koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)