ZELENSKOM KRIVI AMERIKANCI: Ukrajini potrebna dozvola za korišćenje ATACMS po aerodromima u Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 06. 2024. u 19:11

DA bi se efikasno suprotstavili ruskim vođenim avio-bombama (FAB sa UPMK), potrebna je američka dozvola za upotrebu američkih raketa dugog dometa ATACMS na aerodromima na teritoriji Rusije, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКОМ КРИВИ АМЕРИКАНЦИ: Украјини потребна дозвола за коришћење АТАЦМС по аеродромима у Русији

Foto telegram via bulgarianmilitary.com

-Moramo imati oružje dugog dometa protiv aerodroma na kojima se nalaze vojni avioni, koje Rusija koristi za ispaljivanje protivvazdušnih raketa. ATACMS, koji može da udari na 300 kilometara, verovatno bi nam pomogao. Želim da istaknem – danas... nam treba dati mogućnost da primenimo ATACMS duboko unutar teritorije Ruske Federacije, rekao je Zelenski u intervjuu za "Philadelphia Inquirer".

Prema njegovim rečima, oblasti Donjecka i Harkova su najviše pogođene međutim, kako je naveo, cena raketa za sisteme Patriot je veoma visoka i one se ne proizvode u velikim količinama.

-Patriot ne može da se bori protiv FAB-a. U svakom slučaju, na manjoj udaljenosti ćete pobediti, a na duži rok - pobediće vas Rusi. Daćete sve svoje rakete, a onda će pogoditi gradove, energetske objekte - i izgubićete. Moramo tražiti oružje dugog dometa protiv aerodroma na kojima se nalaze vojni avioni, koje Rusija koristi za lansiranje protivvazdušnih raketa, istakao je predsednik.

Ranije je Zelenski saopštio da su ruske snage ove nedelje bacile više od 800 vođenih avio-bombi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAJ NIMALO NAIVAN PROBLEM IMAJU I ŽENE I MUŠKARCI