MARIN LE PEN OPTUŽUJE: Makron sprema administrativni državni udar!

Marin le Pen, šefica skupštinske grupe poslanika Nacionalnog okupljanja, optužila je predsednika Francuske Emanuela Makrona za izvođenje "administrativnog državnog udara".

МАРИН ЛЕ ПЕН ОПТУЖУЈЕ: Макрон спрема административни државни удар!

Foto: Tanjug/AP

Ona je reagovala na nezvanične informacije koje su se pojavile da šef države pokušava da izvrši ekspresne nominacije na različite važne pozicije u vrhu državnog aparata, posle teškog poraza predsedničke koalicije u prvom krugu vanrednih parlamentarnih izbora održanih u nedelju.

- Predsednik republike namerava da na četiri dana do drugog kruga imenuje generalnog direktora nacionalne policije, direktora nacionalne žandarmerije, desetak prefekata i niz drugih osoba čiji će cilj da bude da blokiraju i u stvarnosti spreče Žordana Bardelu da vodi zemlju – kazala je Le Penova.

Ističe da je takođe, na predlog ministarstva vojske, general Belanže imenovan za šefa generalštaba vazdušnih snaga, a admiral Vandije za glavnog savezničkog komandanta za transformaciju NATO snaga.

- Kada želite da kontrirate rezultatima izbora imenujući vaše ljude koji će sprečavati da se unutar države vodi politika koju Francuzi žele, ja to zovem administrativnim državnim udarom. Nadam se da su sve to samo glasine, što je moguće – kazala je Le Penova.

Marin Le Pen je optužila Makrona da pokušava da se suprotstavi demokratskom procesu, dok se u zemlji umnožavaju pozivi da se u drugom krugu napravi blok protiv Nacionalnog okupljanja. Liderka ove stranke ističe da Makron na taj način namerava da spreči tu partiju da vlada i pored iskazane narodne volje.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!