"SVET TREBA DA IH POSTAVI NA MESTO!" Duma upozorava: SAD pokušavaju da izazovu rat velikih razmera

Novosti onlajn

03. 07. 2024. u 15:13

NAPADIMA američkim oružjem na teritoriju Rusije vlasti Sjedinjenih Američkih Država teže da pokrenu u Ukrajini rat velikih razmera, izjavio je poslanik Državne dume ispred krimskog regiona i član Odbora za bezbednost Mihail Šeremet.

СВЕТ ТРЕБА ДА ИХ ПОСТАВИ НА МЕСТО! Дума упозорава: САД покушавају да изазову рат великих размера

Foto: Piksabej

- Zapad je agresivno raspoložen, jer vidi kako kijevski režim puca, zbog toga su se tamo aktivirali i pokušavaju da daju novi impuls, kako bi sukob prerastao u rat velikih razmera. Odatle i predaja Kijevu lovaca F-16 - ocenio je Šeremet za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da ceo civilizovani svet postavi na mesto američki režim Džozefa Bajdena, koji je pretvorio SAD u državu koja je odgovorna za međunarodni teror i ubistva.

Prethodno je portparol Pentagona Patrik Rajder na brifingu izjavio da Oružane snage Ukrajine mogu da koriste američko dalekometno oružje za napade na teritoriju Rusije, koju SAD smatraju suverenim delom Ukrajine, uključujući Krim.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je krajem maja da predstavnici NATO-a treba da budu svesni čime se igraju kada govore o planovima da Kijevu dozvole da izvodi napade na legitimne mete u dubini ruske teritorije raketnim sistemima, koje je Zapad predao Ukrajini.

Podsećamo, Oružane snage Ukrajine u junu su granatirale plažu u Sevastopolju raketama „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama, koje su dobile u okviru jednog od paketa američke vojne pomoći. Prilikom granatiranja poginulo je dvoje dece i dvoje odraslih, a ranjeno je više od 120 ljudi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!