MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Ruska vojska na frontu napreduje u svim pravcima

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 07. 2024. u 23:00

RUSKE jedinice polako napreduju u svim pravcima tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je načelnik Glavne uprave za vojno-politički rad Ministarstva odbrane Rusije, general-major Apti Alaudinov.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Руска војска на фронту напредује у свим правцима

Foto Tanjug/AP

-Ispostavlja se da u svim pravcima jedinice Ministarstva odbrane Ruske Federacije polako napreduju, rekao je on u intervjuu za čečensku televiziju „Grozni“.

Kako je rekao, ruske snage uspešno potiskuju i uništavaju neprijatelja.

Prethodno je vojni resor saopštio da je ruska vojska za nedelju dana izvela 23 grupna napada visokopreciznim oružjem i udarnim dronovima. Kako je saopšteno, ruske snage su, između ostalog, pogodile skladišta ukrajinskog raketnog naoružanja i energetske objekte koji su obezbeđivali rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine.

Ukrajina je krenula u kontraofanzivu početkom prošlog leta, ali je već u novembru 2023. godine Zelenski priznao da nisu ostvareni rezultati na koje je Kijev računao. On je neuspeh objasnio time što Zapad nije poslao dovoljno pomoći, kao i zbog toga što Oružane snage Ukrajine raspolažu ograničenim brojem vojnika.

sputnikportal.rs

RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti