AKO NE PRESTANE RAT, UKRAJINA ĆE BITI UNIŠTENA: Dramatično upozorenje Amerikancima iz Mađarske

Novosti online

11. 07. 2024. u 09:14

STRATEGIJA Evropske unije i NATO-a nije donela rezultate u rešavanju sukoba u Ukrajini, a bez njegovog završetka, zemlja će biti uništena, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

АКО НЕ ПРЕСТАНЕ РАТ, УКРАЈИНА ЋЕ БИТИ УНИШТЕНА: Драматично упозорење Американцима из Мађарске

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

- Strategija koju EU i Alijansa sprovode u poslednje dve i po godine jednostavno nije dala nikakve rezultate jer se situacija pogoršava, vidite žestoke napade. Vidite rizik od eskalacije. Vidite brutalnost na bojnom polju. I mislim da će se situacija pogoršati. Ako ne uspemo da obustavimo rat, poginuće još hiljade, desetine hiljada ili stotine hiljada ljudi, a Ukrajina će biti uništena - upozorio je Sijarto u intervjuu za „Si-En-En“.

Prema njegovim rečima, Ukrajina nije uspela da postigne uspeh na bojnom polju.

- Kada pitamo koji konačan broj oružja treba da se isporuči da bi se preokrenula situacija na ratištu, niko ne može da odgovori - objasnio je on.

FOTO: AP/Tanjug

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sredinom juna na sastanku sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova govorio o kolapsu pređašnjeg evroatlantskog sistema bezbednosti i predložio izgradnju nove arhitekture koja uzima u obzir brige svih.

Putin je izneo i uslove za mirovne pregovore u Ukrajini. Među njima je i povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz Donbasa i Novorosije i odustajanje Kijeva od ulaska u NATO. Osim toga, Rusija smatra neophodnim neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine, kao i ukidanje svih zapadnih sankcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!