BAJDEN POTPUNO GUBI RAZUM: Putina nazvao mesarom, a Trampa psićem

Novosti online

13. 07. 2024. u 18:43

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden je tokom govora u Detroitu ponovo dopustio sebi uvredljive opaske na račun ruskog predsednika Vladimira Putina i svog konkurenta u predsedničkoj trci u SAD Donalda Trampa.

БАЈДЕН ПОТПУНО ГУБИ РАЗУМ: Путина назвао месаром, а Трампа псићем

Foto: Tanjug/AP

- Kada je taj mesar Putin, kojeg dugo poznajem, napao Ukrajinu, Tramp ga je nazvao genijem. Ne izmišljam ovo. Tramp je rekao da je to divno - rekao je američki predsednik kom nije prvi put da vređa ruskog predsednika.

Izgleda da Bajdenu nije ostalo argumenata, jer je već dokazao da ima kognitivnih problema, pa se okrenuo uvredama. 

Govoreći o Trampu, Bajden je dodao da nijedan predsednik SAD koji poštuje sebe nikada neće biti "Putinov psić", što Tramp, prema oceni aktuelnog američkog predsednika, jeste.

Izjave Džozefa Bajdena kojima on izražava nepoštovanje prema predsedniku Ruske Federacije su nedopustive za Moskvu, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, uz ocenu da takvo ponašanje nije prihvatljivo za predsednika jedne države. 

- Slične izjave ni malo ne idu u prilog šefu američke države - dodao je Peskov, komentarišući poslednji niz uvreda na račun predsednika Putina. 

Naime, Bajden je na završnoj konferenciji NATO samita, izjavio da su se "najdublji i najstariji strahovi Evrope vratili u život", jer je "bezumni ubica počeo da maršira". 

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije