MOSKVA DONELA ODLUKU: Poznato da li će Putin pozvati Trampa nakon atentata

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 07. 2024. u 15:56

RUSKI predsednik Vladimir Putin ne planira da pozove bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koji je preživeo pokušaj ubistva, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

МОСКВА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Познато да ли ће Путин позвати Трампа након атентата

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Evan Vucci

Koliko ja znam, ne postoje takvi planovi“, rekao je on na pitanje da li Putin planira da pozove Trampa.

Kremlj kaže da je očigledno da je Trampov život ugrožen

Svim spoljnim posmatračima bilo je očigledno da je život bivšeg predsednika SAD i novog predsedničkog kandidata Donalda Trampa ugrožen, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Posle brojnih pokušaja da se kandidat Tramp ukloni sa političke arene isprva pravnim instrumentima, sudovima, tužilaštvom, pokušajima da se kandidat politički diskredituje i kompromituje, svim spoljnim posmatračima je bilo očigledno da je njegov život ugrožen - rekao je on.

Kremlj osuđuje pokušaj ubistva Trampa

Kremlj osuđuje svako ispoljavanje nasilja tokom političke borbe, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika i novog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

- Rusija je uvek osuđivala i mi najoštrije osuđujemo svaki izraz nasilja tokom političke borbe - rekao je on novinarima.

Rusija se ne meša, da ne sudi o legitimnosti izbornog rezultata u SAD

Legitimnost rezultata budućih predsedničkih izbora u SAD je unutrašnja stvar zemlje, pri čemu se Rusija u to ne meša, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje da li će pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika i mogućeg predsedničkog kandidata Donalda Trampa uticati na legitimnost rezultata glasanja 2024.

- Ne smemo da sudimo. Ne želimo ni najmanje da se mešamo u to, jer je ovo interna stvar SAD - rekao je on novinarima, prenela je agencija TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)