DIRLJIVO: Donald Tramp potezom posle atentata oduševio celu Ameriku i pokazao kakvo srce ime

Novosti online

14. 07. 2024. u 19:29

ORGANIZACIONI tim predsedničke kampanje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa pokrenuo je GoFundMe - prikupljanje donacija za podršku žrtvama i njihovim porodicama pucnjave u Batleru u Pensilvaniji, a kojoj su se odmah odazvali bivši predsednički kandidat republikanac Vivek Ramsvami i Trampova ćerka.

ДИРЉИВО: Доналд Трамп потезом после атентата одушевио целу Америку и показао какво срце име

Foto: Tanjug/AP Photo/ Gene J. Puskar

Jedan učesnik jučerašnjeg skupa na kojem je Tramp govorio poginuo je, a dvojica su povređena. Snajperistu (20) je ubila tajna služba. Tom prilikom metak je Trampu okrznuo uvo.

GoFundMe je promovisan i na društvenim mrežama kako bi se lakše došlo do milion dolara namenjih porodici ubijenog i porodicama ranjenih koji su, kako prenose mediji, u kritičnom stanju.

Ubijeni učesnik skupa u Pensilvaniji Kori Komperatore imao je 50 godina, bio je šef vatrogasaca iz Bafala i , kako prenose mediji, on je telom zaštitio ženu i ćerke.  

Bivši predsednički kandidat Vivek Ramsvami donirao je 30.000 dolara za tu svrhu a ćerka bivšeg predsednika SAD Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner 10.000.

Na stranici, koju je pokrenula Meredit O'Rurk, Trampova nacionalna finansijska direktorka kampanje, stoji da ih je predsednik Tramp još sinoć ovlastio da otvore nalog za donacije namenjen pristalicama i porodicama ranjenih ili ubijenih u brutalnom i užasnom pokušaju atentata, prenosi Foks njuz.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)