KREĆE LOV NA ZAPADNE AVIONE: Ogromne nagrade za ruske vojnike koji obore F-16

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 07. 2024. u 16:22

VOJNICI, koji prvi obore američke lovce F-15 i F-16 u zoni specijalne vojne operacije, dobiće 15 miliona rubalja (oko 170.000 dolara), saopštio je izvršni direktor ruske kompanije „Fores“ Ilja Potanjin.

КРЕЋЕ ЛОВ НА ЗАПАДНЕ АВИОНЕ: Огромне награде за руске војнике који оборе Ф-16

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Biće nagrade i za uništavanje borbenih aviona F-15 i F-16. Nagrada za prvi oboreni avion iznosiće 15 miliona rubalja - saopštio je Potanjin na Telegramu.

Kako je dodao, vojnici iz grupe trupa „Centar“ dobili su novčanu nagradu za uništavanje NATO tenkova na avdejevskom pravcu – po 500.000 rubalja (oko 5.100 evra) za oko 17 uništenih tenkova „abrams“ i „leopard 2“.

Podsećamo, prošle sedmice je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da će lovci F-16 stići u Ukrajinu ovog leta.

Ranije je bivši rukovodilac engleske redakcije francuske televizije „Frans 24“, stručnjak u oblasti međunarodnih odnosa Galager Fenuik rekao da bi Zapad mogao da doživi poniženje ako F-16 dospe na Crveni trg.

Ruski predsednik Vladimir Putin je još u martu rekao da isporuka aviona F-16 Ukrajini neće promeniti situaciju na bojnom polju. Ovi lovci će takođe biti legalna meta za Rusku Federaciju i ako budu leteli sa aerodroma trećih zemalja.

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA - Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)