"TO JE PONIŽENJE ZA BERLIN" Lavrov o raspoređivanju američkih raketa u Nemačkoj

Novosti onlajn

16. 07. 2024. u 18:30

ODLUKA Nemačke da dozvoli da se na njenoj teritoriji rasporede američke rakete dugog dometa je poniženje za Berlin, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku Saveta bezbednosti UN o multilateralnoj saradnji, prenose agencije.

ТО ЈЕ ПОНИЖЕЊЕ ЗА БЕРЛИН Лавров о распоређивању америчких ракета у Немачкој

Foto: AP Photo

 - Danas vidimo još jedno poniženje Nemačke, čija se vlada bespogovorno potčinila odluci SAD da rasporedi američke plaćeničke rakete dometa na nemačkoj teritoriji - naglasio je on.

Prošle srede, Pentagon je objavio da će počevši od 2026. SAD početi da raspoređuju sisteme dugog dometa u Nemačkoj koji će značajno nadmašiti one koji su trenutno dostupni u Evropi, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi, ministri odbrane Nemačke, Francuske, Italije i Poljske već su potpisali deklaraciju o nameri da razviju krstareće rakete dometa preko hiljadu kilometara, koje bi ''mogle da pogode ciljeve u Rusiji sa nemačke teritorije“. Ovu informaciju je potvrdio i nemački kancelar Olaf Šolc, piše ruska agencija. Zamenik šefa ruskog Ministarstva spoljnih poslova Sergej Rjabkov poručio je da će Moskva razviti vojni odgovor na takve planove.

BONUS VIDEO: 

SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)