"NIKO NE PRETI RUSIJI" Amerika odbacila predlog Lavrova

Novosti onlajn

16. 07. 2024. u 22:34

PORTPAROL Stejt departmenta SAD Metju Miler odbacio je predlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da se otklone uzroci krize u Ukrajini, tvrdeći da Rusiji navodno „niko ne preti“.

НИКО НЕ ПРЕТИ РУСИЈИ Америка одбацила предлог Лаврова

Foto: Tanjug/AP

- Problem sa formulacijom ministra spoljnih poslova Lavrova je u tome što niko u Evropi ne preti Rusiji - rekao je Miler, komentarišući obraćanje šefa ruske diplomatije u UN.

Po rečima američkog diplomate, to što Rusija shvata kao pretnju u stvari je „demokratija koja funkcioniše na njenim granicama“.

- Ne postoji nikakva vojna pretnja i niko nije pretio Rusiji da će joj oduzeti teritoriju, njene zemlje. Stoga odbacujemo takvo viđenje situacije i nastavićemo da sarađujemo sa našim ukrajinskim partnerima kako bismo osigurali da na kraju diplomatija okonča ovaj sukob postizanjem ne samo mira, već pravednog i trajnog mira - rekao je Miler.

Kako je Sergej Lavrov ranije izjavio na sednici Saveta bezbednosti UN, Moskva predlaže da se otklone osnovni uzroci ukrajinske krize, a rešavanje aktuelnog sukoba trebalo bi da obuhvati i eliminisanje pretnji po Rusiju koje dolaze iz zapadnih zemalja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)