"PROTIVNICI RUSIJE NE ŽELE DA POKAŽU ZDRAV RAZUM": Medvedev jasan - Moskva pokušava da spreči globalni sukob!

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

17. 07. 2024. u 08:53

MOSKVA pokušava da spreči razarajući globalni sukob, ali njeni protivnici ne žele da pokažu zdrav razum, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

ПРОТИВНИЦИ РУСИЈЕ НЕ ЖЕЛЕ ДА ПОКАЖУ ЗДРАВ РАЗУМ: Медведев јасан - Москва покушава да спречи глобални сукоб!

Dmitrij Medvedev, Foto AP

Na pitanje da li Rusija treba da koristi širi spektar naoružanja koje joj je na raspolaganju u ukrajinskom sukobu, on je rekao da će Rusija u svakom slučaju delovati u strogom skladu sa Poveljom UN i drugim ključnim dokumentima, kao i sa univerzalno prihvaćenim normama međunarodnog prava.

- Dokle god možemo da sprečimo globalnu katastrofu, trudićemo se da to učinimo. Nažalost, naši sadašnji neprijatelji ne dele naše težnje i ne možemo da računamo na njihovu mudrost, volju i težnje za mirom. Što znači da je sve moguće - upozorio je Medvedev.

On je naglasio da Rusija ima moralne i pravne osnove da da adekvatan simetričan ili asimetričan odgovor na svaku direktnu pretnju svojoj bezbednosti i suverenitetu, preneo je TASS.

- To je sadržano u našim Osnovnim principima državne politike nuklearnog odvraćanja - nuklearna doktrina. Naš potencijal - vojni, tehnički i ekonomski - više je nego dovoljan da odbranimo građane naše zemlje i prijateljskih naroda - dodao je Medvedev.

(Srna)

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA: Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)