uživoRAT U UKRAJINI: Ukrajinske snage pokušale teroristički napad u Kurskoj oblasti, ruska PVO oborila 19 letelica

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 07. 2024. u 07:02 >> 07:48

RAT u Ukrajini – 877. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Украјинске снаге покушале терористички напад у Курској области, руска ПВО оборила 19 летелица

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

Danas razgovor Trampa sa Zelenskim

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imaju za danas zakazan telefonski razgovor, rekla su dva dobro obaveštena izvora za Si-En-En (CNN).

Više o tome pročitajte klikom OVDE

Ministarstvo odbrane prijavilo je uništenje 19 bespilotnih letelica nad regionima Ruske Federacije tokom noći

 

Ruski PVO sistemi (PVO) uništili su tokom noći 19 bespilotnih letelica (UAV) iznad Belgorodske i Kurske oblasti, Krima i Crnog mora. Ovo je saopšteno ruskom Ministarstvu odbrane.

- U toku protekle noći, kada je kijevski režim pokušao da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije, dežurni PVO sistemi su uništili jedanaest bespilotnih letelica iznad Kurska i tri iznad Belgorodske oblasti, kao i pet bespilotnih letelica iznad teritorije Republike Krim i Crnog mora, prenela je agencija TASS.

Oružane snage Ukrajine oduzimaju automobile lekarima za kretanje u Kupjansku

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine (AFU) oduzimaju prevoz od lekara, policije, komunalnih radnika i civila zabranjujući im da putuju u Kupjansk, oblast Harkov i okolinu. To je za TASS izvestio vojni ekspert Andrej Maročko.

- U Kupjansku i okolini primećeno je kretanje ukrajinskih militanata na civilnom i specijalizovanom transportu. Takođe, veliki broj ličnih stvari oduzetih od lokalnih građana koristi se motornim prevozom - rekao je on, pozivajući se na sopstvene izvore.

Sagovornik agencije je napomenuo da se ukrajinsko vojno osoblje takođe kreće u zaplenjenim vozilima u neposrednoj blizini linije borbenog kontakta na Kupjanskom sektoru fronta, prenela je agencija TASS. 

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN -  Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024