"AMERIKU ĆE PONOVO POŠTOVATI": Tramp zvanično prihvatio republikansku nominaciju

Novosti online

19. 07. 2024. u 08:50

TRAMP je održao govor koji mnogi ocenjuju kao istorijski, budući da se naciji obratio samo nekoliko dana posle atentata.

АМЕРИКУ ЋЕ ПОНОВО ПОШТОВАТИ: Трамп званично прихватио републиканску номинацију

Tanjug

Nikad emotivniji Donald Tramp prihvatio je republikansku nominaciju za predsednika u finalu konvencije ove stranke u Milvokiju. Skup koji se održava samo nekoliko dana nakon atentata na Trampa i koji mnogi nazivaju istorijskim bio je prilika za Trampa da biračima objasni kako se osećao tokom pokušaja ubistva i kako je to na njega uticalo, kao i šta će biti ose njegovog predsednikovanja ukoliko ponovo bude došao u Belu kuću.

- Ne bi trebalo da budem ovde - rekao je svojim pristalicama i istakao kako je samo milošću Božjom preživeo.

Tokom obraćanja, on je poljubio kacigu bivšeg šefa vatrogasaca Korija Komperatorea koji je poginuo u pucnjavi i ponovo pozvao na ujedinjenje nacije.

- Nesloga i podele u našem društvu moraju biti zalečeni. Kao Amerikance nas vezuje jedna sudbina i zajednička sudbina. Ili ustajemo zajedno. Ili ćemo se raspasti - rekao je, dodajući da se kandiduje da bude predsednik cele Amerike, a ne njene polovine.

Metak ubice je, kako je rekao, bio "na četvrt inča" da mu oduzme život, a prisećanje na taj momenat mu je, kaže, toliko bolno da o tome više neće pričati.

- Čuo sam glasan zvižduk i osetio sam da me nešto jako, jako udarilo u desno uvo - rekao je.

U svom govoru, najdužem obraćanju na konvenciji u modernoj američkoj istoriji, Tramp je najavio "najveću operaciju deportacije u istoriji naše zemlje", tvrdeći da kriminal opada u zemljama Centralne Amerike kao što je Salvador jer "šalju svoje ubice u Sjedinjene Američke Države".

Napomenuo je da će njegove deportacije biti "još veće od deportacija predsednika Dvajta Ajzenhauera od pre mnogo godina".

- Svakom građaninu, bilo da ste mladi ili stari, muškarac ili žena, demokrata, republikanac ili nezavisni, crni ili beli, Azijac ili Hispanac, pružam vam ruku odanosti i prijateljstva - istakao je, kritikujući Bajdenovu politiku imigracije i najavljujući da će kad on postane predsednik - Amerika ponovo biti poštovana zemlja.

Kako je dodao, i da "uzmete deset najgorih predsednika u istoriji Sjedinjenih Država" i sve ih zbrojite, šteta koju su oni napravili je, ističe, manja od štete koju je napravio Bajden.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN - Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev