NEUSPEH AMERIČKE TAJNE SLUŽBE: Direktorka će danas biti ispitana pred Kongresom zbog atentata na Trampa

Novosti online

22. 07. 2024. u 14:51

DIREKTORKA Tajne službe SAD Kimberli Čitl biće danas saslušana pred Kongresom u vezi sa neuspehom njene agencije da spreči atentat na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa 13. jula na mitingu u Pensilvaniji.

НЕУСПЕХ АМЕРИЧКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Директорка ће данас бити испитана пред Конгресом због атентата на Трампа

Bela kuća dok sunce zalazi, Foto AP

 Čitl bi trebalo da se pojavi pred Odborom za nadzor Predstavničkog doma američkog Kongresa da bi je ispitali kongresmeni, preneo je Rojters.

Direktorka Tajne službe se suočava sa pozivima na ostavku koje su uputili republikanci, uključujući predsedavajućeg Predstavničkog doma Majka Džonsona i lidera manjine u Senatu Miča Mekonela.

Direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej trebalo bi da se pojavi u sredu pred Odborom za pravosuđe Predstavničkog doma.

Taj odbor je saopštio prošle sedmice da ima dokaze da Tajna služba nije imala odgovarajuće resurse za obezbeđivanje Trampovog mitinga zbog nedostatka osoblja jer su agenti te agencije bili upućeni na predizborni skup u Pitsburgu sa prvom damom Džil Bajden i na samit NATO-a u Vašingtonu.    

Tramp je ranjen u pokušaju atentata 13. jula u Pensilvaniji, jedan njegov pristalica je ubijen, dok su dvojica povređeni.

Napadača, 20-godišnjeg Tomasa Kruksa, ubili su agenti Tajne službe.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

KAŽITE TO SRBIMA: Eksluzivni intervju - Robert Davi za "Novosti" - nedelja u 10h

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!