BIVŠI AMERIČKI ZVANIČNIK UPOZORAVA: Biće još pokušaja da se ubije Tramp

Novosti online

22. 07. 2024. u 19:11

POSTOJI mogućnost novih atentata na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih izjava, uključujući i one vezane za odnose sa Rusijom, rekao je za RIA Novosti Pol Krejg Roberts, bivši pomoćnik ministra finansija u administraciji Ronalda Regana.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИК УПОЗОРАВА: Биће још покушаја да се убије Трамп

Foto: Profimedia

- Očekujem da će biti više pokušaja da se ubije Tramp - rekao je Roberts.

On je napomenuo da Donald Tramp predstavlja pretnju takozvanoj „dubokoj državi“, odnosno navodno vladajućoj eliti Sjedinjenih Država u senci.

- Kada je najavio da namerava da normalizuje odnose sa Rusijom, Tramp je ugrozio budžet i moć vojno-bezbednosnog kompleksa, kome je Rusija potrebna kao neprijatelj. Džon Brenan (bivši šef CIA je Trampa proglasio „izdajnikom Amerike“. To je nateralo establišment da radi protiv Trampa - rekao je on.

Prema rečima bivšeg zvaničnika, pošto krivični slučajevi protiv Trampa nisu funkcionisali i povećali su podršku Trampu među stanovništvom, establišment iz senke je odlučio da se Trampa reši atentatom. Međutim, pokušaj atentata je sada povećao simpatije stanovništva prema republikanskom kandidatu, dodao je on.

Anketa ABC/Ipsos od 21. jula pokazala je da je Trampov rejting porastao na 40 odsto od pokušaja atentata, najviše od 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRINC DŽORDŽ DANAS SLAVI 11. ROĐENDAN: Kejt Midlton objavila novu fotografiju (FOTO)