OBESHRABRUJUĆA SITUACIJA NA FRONTU - ZAPADNI POSMATRAČI OSTALI BEZ TEKSTA: Ukrajinci se povlače, nema velikih bitaka (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 07. 2024. u 19:00

RUSKE trupe samouvereno napreduju u pravcu Pokrovska i Časovog Jara u DNR. Julian Ropke, vojni posmatrač za Bild, izveštava da su ukrajinske oružane snagae pojedina naselja predala bez ikakvih borbi, iako su se nalazila u strateškom pravcu.

ОБЕСХРАБРУЈУЋА СИТУАЦИЈА НА ФРОНТУ - ЗАПАДНИ ПОСМАТРАЧИ ОСТАЛИ БЕЗ ТЕКСТА: Украјинци се повлаче, нема великих битака (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


On to smatra „obeshrabrujućim“, ali o tome svedoče video snimci koji ne beleže mnogo razaranja ili upotrebe teške artiljerije na teritorijama koje je oslobodila Rusija.

Julian Ropke, vojni posmatrač dao je svoju analizu za nemački Bild: -Sve ovo, nažalost, moramo priznati, još uvek nije glavni fokus ruske vojske. Tačnije, glavni fokus je ovde, malo niže, kod Časova Jara i kod Pokrovska. I tu su Rusi napredovali. A ovo vidimo na drugom snimku, koji pokazuje da je još jedno naselje u blizini Pokrovska palo u ruke ruske vojske.

A ove slike obeshrabruju. O tome sam razgovarao i sa ukrajinskim vojnicima, koji takođe nisu mogli da to objasne. Jer sada vidimo ruskog vojnika koji upravlja ruskim dronom i pokazuje: „Evo me, evo nas“. Ali najzanimljivije je da ako pogledate okolo, onda (naselje - InoTV) izgleda potpuno drugačije od onih koje smo upravo gledali.

Naime, da ovde praktično nema razaranja, ovde se vidi krov, a ima i nekoliko manjih oštećenja, ali je krov još uvek relativno netaknut. Spolja takođe ne vidimo nikakve udare od raznih oružja. To jest, ovo malo mesto zvano Progres, očigledno je osvojeno gotovo bez borbe. I to je ono što zaista iznenađuje neke Ukrajince.

Ovde sada vidimo razne zgrade, da, i ovde je bilo bitaka, da, i ovde je bilo udara, naravno. Ali potpuno uništenje i odbrana Ukrajinaca do poslednjeg čoveka, do poslednje kuće, dok zaista ne moraju da odu - to se ovde nije dogodilo.

Imamo još jedan video sa Progresa koji će nam pokazati malo više. Naravno, ovde je bilo borbi, vidite da su neke kuće, zapravo sve kuće, na primer, već imale oštećen krov. Ali u isto vreme vidimo da teška artiljerija ovde nije pogodila, na primer, nije uništila zidove ovih kuća.

To znači, i to je veoma interesantno, da se čini da je došlo do relativno brzog povlačenja ukrajinskih trupa ovde baš kada je ruska vojska napredovala. Sada je na ovoj zgradi, na velikoj zgradi, okačena zastava, koja se sada ponovo uklanja pomoću drona. A sada imamo i potvrdu sa ukrajinske strane da je Progres pao u ruke ruske vojske.


(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?