NAPADNUT BRITANSKI VOJNIK NOŽEM BLIZU KASARNE: Motiv napadača ostaje nepoznat

Jovana Švedić

24. 07. 2024. u 12:20

MUŠKARAC star 24 godine uhapšen je pod sumnjom za pokušaj ubistva nakon što je vojnik izboden i teško povređen u ulici blizu kasarne u jugoistočnoj Engleskoj, saopštila je policija u sredu.

НАПАДНУТ БРИТАНСКИ ВОЈНИК НОЖЕМ БЛИЗУ КАСАРНЕ: Мотив нападача остаје непознат

Foto Tanjug/AP/James Manning

Britanska vojska je saopštila da je žrtva, koja ima 40 godina, zadobila teške povrede. On je avionom prebačen u bolnicu na lečenje. Nije bilo reči o motivu.

- Sve naše misli su sa vojnikom, njegovom porodicom i našom zajednicom Oružanih snaga, koji služe da svi budemo bezbedni. Želim mu brz oporavak.- rekao je premijer Keir Starmer na društvenoj mreži Iks i dodao da je „šokiran i zaprepašćen“.

Policijske snage Kenta saopštile su da su policajci pozvani u utorak uveče da dojave o napadu na grad Gilingem, oko 50 kilometara jugoistočno od Londona.

Svedoci su rekli da je napadač koji je nosio ski masku, vozio moped, napao vojnika, a zatim pobegao.

Osumnjičeni je uhapšen za pola sata, saopštila je policija.

Identifikovali su ga samo kao 24-godišnjeg meštana.

Britanska policija ne imenuje imena osumnjičenih dok im ne bude podignuta optužnica. Put na kome je policija saopštila da se napad dogodio je blizu kasarne Brompton, sedišta Prve kraljevske škole vojnog inženjerskog puka britanske vojske.

Vojska nije potvrdila medijske napise da je vojnik u trenutku napada bio u uniformi.

- Naše misli su sa vojnikom i njegovom porodicom i tražimo da se poštuje njihova privatnost u ovom teškom trenutku - navodi se u saopštenju vojske. - Nastavićemo da blisko sarađujemo sa policijom Kenta kako bismo razumeli šta se dogodilo i podržali istragu.

Napadi na vojnike u Britaniji su retki. 2013. godine, dvojica muškaraca inspirisanih al-Kaidom ubili su vojnika Lija Rigbija u ulici u Londonu, pregazivši ga automobilom pre nego što su ga nasmrt izbo nožem.

 

BONUS VIDEO:

TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?