"ONA JE LUDAČA RADIKALNE LEVICE, KOJA ĆE UNIŠTITI NAŠU ZEMLJU..." Tramp "osuo" paljbu po Kamali Haris

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 07. 2024. u 11:41

REPUBLIKANSKI kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da je pobedio Džozefa Bajdena pre tri dana, kada je predsednik SAD odlučio da se povuče iz predsedničke trke.

ОНА ЈЕ ЛУДАЧА РАДИКАЛНЕ ЛЕВИЦЕ, КОЈА ЋЕ УНИШТИТИ НАШУ ЗЕМЉУ... Трамп осуо паљбу по Камали Харис

Foto: Tanjug/AP

On je sinoć u Šarlotu u Severnoj Karolini održao prvi miting otkako je Bajden izašao iz trke za novi predsednički mandat.

Tramp je naveo da je Bajden odustao jer je gubio prema svim anketama, i izneo tvrdnju da su mu lideri demokrata rekli da odustane, ili će se u suprotnom pozvati na 25. amandman američkog Ustava, koji se odnosi na preuzimanje predsedničke dužnosti u slučaju smrti predsednika, ostavke ili nemogućnosti da on obavlja svoje dužnosti.

Dodao je da su demokrate napravile veoma nedemokratski potez i da su ga isterale, prenosi "Glas Amerike".

- Sada imamo novu žrtvu koju treba da pobedimo: lažljivu Kamalu Haris - rekao je Tramp.

On je pomenuo Harisovu na desetine puta tokom svog gotovo jednoipočasovnog govora, a svaki put je pogrešno izgovorio njeno ime, navodi Ej-Bi-Si njuz.

Tramp je Harisovu opisao je kao "ultraliberalnu pokretačku snagu" koja bi trebalo da bude odgovorna za politiku Bajdenove administracije o imigraciji.

- Kao osoba nadležna za granicu, Kamala je otvorila naše granice što je omogućilo da 20 miliona ilegalnih stranaca uđe u našu zemlju iz celog sveta - saopštio je Tramp.

Bivši predsednik SAD je opisao aktuelnu potpredsednicu države kao najliberalniju političarku ikada izabranu u američkoj istoriji.

- Ona je ludača radikalne levice, koja će uništiti našu zemlju ako ikada bude izabrana. Nećemo to dozvoliti - rekao je Tramp u Severnoj Karolini, jednoj od nekolicine država koje se smatraju ključnim za pobedu na predsedničkim izborima 5. novembra.

Dodao je da je trebalo da bude "fin", i da su mu rekli da se nešto dogodilo posle pokušaja ubistva i da je postao fin.

- Ali kada imate posla sa ovakvim ljudima, a to su veoma opasni ljudi, ne možete da budete fini. Tako da, ako nemate ništa protiv, neću biti fin! Da li je to u redu? - rekao je Tramp svojim pristalicama u Šarlotu uz obećanje da će se "vratiti u Belu kuću i ponovo Ameriku učiniti velikom".

Trampov skup počeo je dva sata pre nego što se Bajden obratio naciji iz Bele kuće, prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor.

Bajden je u govoru podržao svoju potpredsednicu Kamalu Haris i istakao da "prepušta štafetu" mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!