KRIGER SE NADA POMILOVANJU: Poslao ga SBU na zadatak da postavi bombu - Nemački državljanin osuđen na smrtnu kaznu u Belorusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 07. 2024. u 23:07

NEMAČKI državljanin Riko Kriger, osuđen na smrt u Belorusiji, rekao je danas da se nada da će ga beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko pomilovati.

КРИГЕР СЕ НАДА ПОМИЛОВАЊУ: Послао га СБУ на задатак да постави бомбу - Немачки држављанин осуђен на смртну казну у Белорусији

Foto Tanjug/AP

-Zaista se nadam da će mi predsednik Lukašenko oprostiti i smilovati se, rekao je Kriger na TV kanalu Belorusija-1, prenosi TASS.

Nemačkom državljaninu Riku Krigeru, koji je u Belorusiji osuđen za terorizam, u ponedeljak je na snagu stupila presuda o smrtnoj kazni na koju on nije uložio žalbu, preneli su beloruski mediji.

TASS navodi da je Krigera regrutovala Služba bezbednosti Ukrajine, po čijoj naredbi je na železničku stanicu u Belorusiji postavio eksplozivnu napravu, koja je bila detonirana pre dolaska putničkog voza.

Stigao je u Belorusiju kao turista početkom oktobra 2023, a beloruski mediji javili su da je Kriger potvrdio svoju spremnost da radi za ukrajinsku specijalnu službu i vrši terorističke napade kao deo kriminalne grupe protiv nacionalne bezbednosti Belorusije.

Kriger je proglašen krivim za izvršenje terorističkog akta, saradnju sa obaveštajnom službom bezbednosnih agencija strane države, uključujući izvršenje radnji namerno usmerenih na nanošenje štete nacionalnoj bezbednosti Belorusije, prikrivene aktivnosti, plaćeništvo, stvaranje ekstremističke grupe ili učešće u njoj.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi