"NA ZAPADU CARUJE RUSOFOBIJA" Moskva: Bilateralni odnosi sa SAD ne postoje

Novosti online

26. 07. 2024. u 14:55

TRENUTNO je besmisleno pokušati predstaviti Zapadu stav Moskve dok tamo caruje atmosfera mržnje prema Rusiji i svemu ruskom – potrebno je da prođe vreme, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НА ЗАПАДУ ЦАРУЈЕ РУСОФОБИЈА Москва: Билатерални односи са САД не постоје

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- U ovom momentu, nažalost, na Zapadu apsolutno caruje atmosfera slepe mržnje prema Rusiji i svemu što je povezano sa Rusijom. Faktički je jednostavno beskorisno pokušati objasniti svoj stav. Treba sačekati. Znate da ne treba operisati u akutnom periodu bolesti. Isto tako ne treba pokušati nekakav informacioni upad tamo - istakao je Peskov na sastanku sa učesnicima „Festivala novih medija“.

On je naglasio da treba biti spreman na to da će Zapad nastaviti da „izbacuje“ Rusiju iz svojih multimedijskih i informacionih resursa i da traži nove mogućnosti.

Prema njegovim rečima, proći će vreme i situacija će početi da se smiruje i vremenom će sve više ljudi početi da se pita zašto Rusi postupaju kako postupaju i probaće to da razumeju.

On je ponovio da između Rusije i SAD de fakto ne postoje bilateralni odnosi, te, prema tome, za sada neće biti u potpunosti obnovljen rad američke ambasade u Moskvi.

Pored toga, Peskov je prokomentarisao da je ruski pevač Šaman (Jaroslav Dronov), koji je održao akciju i koncert ispred američke ambasade u Moskvi u znak podrške ruskim izvođačima zbog blokade na Jutjubu, sve uradio ispravno, izrazivši svoj građanski stav.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener