JOŠ JEDAN HLADAN TUŠ ZA MAKRONA: Rusi besni - Organizatori Olimpijade ponizili ceo hrišćanski svet

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

28. 07. 2024. u 18:47

PREDSEDNIK Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da su organizatori Olimpijskih igara u Parizu, ponizivši ceo hrišćanski svet na ceremoniji otvaranja, pre svega diskreditovali sebe.

ЈОШ ЈЕДАН ХЛАДАН ТУШ ЗА МАКРОНА: Руси бесни - Организатори Олимпијаде понизили цео хришћански свет

Vjačeslav Volodin, Foto AP

- Sramota za Francusku – pod tim nazivom će ući u istoriju ceremonija otvaranja Olimpijskih igara 2024. u Parizu. Snimci koji su se razleteli po mrežama, pokazuju potpunu degradaciuju evropskog društva. Organizatori Olimpijade na čelu sa Makronom, ponizivši ceo hrišćanski svet, diskreditovali su, pre svega, sebe, zgazivši sećanje na svoje pretke, koji su učinili mnogo za uzdizanje Francuske - napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

- Posle hiljada ljutitih i osuđujućih komentara, snimak ceremonije otvaranja je izbrisan sa zvaničnog naloga MOK-a, ali, kako kažu, internet pamti sve i to više nije moguće izbrisati iz sećanja ljudi - dodao je Volodin.

Rusija je donela ispravnu odluku da ne prenosi otvaranje ovog događaja. Sve što je neprihvatljivo u Rusiji „izloženo je u Parizu kao simboli vremena i epohe“, naglasio je predsednik Državne dume

Podsetimo, tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 26. jula, demonstrirana je provokativna parodija na delo Leonarda da Vinčija „Tajna večera”.

Pored toga, događaj je obeležio niz incidentnih situacija: olimpijska zastava u blizini Ajfelove kule bila je okačena na jarbolu naopačke, a spikeri na stadionu objavili su da su sportisti iz Južne Koreje predstavnici Severne Koreje. Gledaoci su zbog slabe vidljivosti počeli da napuštaju tribine i pre početka programa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara