"POSTOJI PLAN..." Zelenski ima rešenje za veliki ukrajinski problem

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

29. 07. 2024. u 20:10

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da postoji plan kako će se deficit električne energije postepeno popunjavati.

ПОСТОЈИ ПЛАН... Зеленски има решење за велики украјински проблем

Foto: Profimedia

On je dodao da su energetska pitanja bila prioritet tokom današnjeg obilaska linija fronta u Harkovskoj i Poltavskoj oblasti.

- Energija je uvek jedno od prvih pitanja. Imamo ideju kako će se postepeno, korak po korak, popunjavati deficit struje, državni službenici imaju jasne zadatke, a odgovornost je lična. Prebroditi zimu je nešto što sada planiramo - naglasio je Zelenski u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, radi se i na konfiguraciji protivvazdušne odbrane, "kako bi Harkovska oblast i drugi regioni imali veću zaštitu od ruskih udara".

- Posebno, glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski i nadležni komandanti moraju da predstave ažuriranu strukturu sistema PVO i nove zahteve za partnere - koji moraju biti dostavljeni do kraja godine - naglasio je Zelenski.

U Poltavskoj oblasti predsednik Zelenski se sastao sa preduzetnicima i radnicima u okviru platforme "Made in Ukraine".

- Mnoge poslovne inicijative, spremnost kompanija da rade za državu i nude nove proizvode, sve ovo ćemo podržati i povećati javne nabavke. Danas imamo potpisane ugovore. Svi naši ukrajinski proizvodi - i vojni i civilni, sve ovo pomaže Ukrajini da istraje - poručio je Zelenski.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!