U HRVATSKOJ IZBIO NOVI POŽAR: Gori kod Makarske, zaustavljen je saobraćaj kod Tučepa

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 07. 2024. u 22:40

HRVATSKI vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom u blizini Skradina i Zadra, a sada je zbog požara kod Makarske zatvoren put zbog čega je saobraćaj preusmeren na zaobilazne pravce.

У ХРВАТСКОЈ ИЗБИО НОВИ ПОЖАР: Гори код Макарске, заустављен је саобраћај код Тучепа

Foto: Printskrin/Twitter/@DubrovnikTimes

Makarski, omiški i splitski vatrogasci gase požar koji je u večernjim satima buknuo u Tučepima. Gore trava i makija, a zbog vetra se vatra brzo širi.

-Zatvoren je put D 512 u mestu Gornji Tučepi zbog gašenja požara koji je izbio na otvorenom prostoru, saopštila je policija, prenosi Indeks.

Vatra kod Skradina progutala je oko 500 hektara niskog rastinja i borove šume. Najteža situacija je na potezu Rupe - Plastovo, a postoji mogućnost da se požar proširi u pravcu Dubravice i Nacionalnog parka Krka.

Na gašenju požara trenutno deluje 125 vatrogasaca i 45 vozila i snage iz vazduha, koje su angažovane i na požaru u blizini Zadra.

Požar na području Smokovića kod Zadra je u jednom trenutku ušao na područje kasarne, ali je širenje vatre zaustavljeno. Vatrogasci i policija su evakuisali decu i starije osobe iz obližnjeg romskog naselja. Stanje na terenu je trenutno zadovoljavajuće, a vatrogasci aktivno rade na gašenju požara.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!