BIO U AVGANISTANU, PA PRELOMIO: Sveštenik odlučio da postane di-džej

Novosti online

04. 08. 2024. u 18:03

DI-DžEJ Giljerme, koji na nastupima uvek nosi sveštenički beli okovratnik, želi da širi veru među mladima i da stupi u kontakt s publikom koja ne ide u crkvu

БИО У АВГАНИСТАНУ, ПА ПРЕЛОМИО: Свештеник одлучио да постане ди-џеј

Foto: FILIPE AMORIM / AFP / Profimedia

Portugalski katolički sveštenik Giljerme Peišoto, koji je pre godinu dana postao poznat po di-džej nastupu pred oko milion i po vernika okupljenih na završnoj papinoj misi za Svetske dane mladih, danas ima 900.000 pratilaca na Instagramu i veoma posećene koncerte, sa kojih elektronskom muzikom želi da prenese hrišćanske poruke.

Muzika omogućava da se istaknu "radost Jevanđelja, poruke nade i vere, ali i tolerancije, harmonije i mira", kaže 50-godišnji "otac Giljerme", kako pratioci zovu zvezdu portugalske elektronske muzičke scene, piše Figaro.

On dodaje da je njegov sveštenički poziv još više izražen kroz elektronsku muziku.

Di-džej Giljerme, koji na nastupima uvek nosi sveštenički beli okovratnik, želi da širi veru među mladima i da stupi u kontakt s publikom koja ne ide u crkvu.

Nedeljom je u svojoj parohiji u Laundošu, na severu Portugala, a kao di-džej nastupe ima po celom svetu.

Početkom jula nastupao je u portugalskom univerzitetskom gradu Koimbri pred više stotina mladih koji su igrali uz njegove miksove tehno muzike i delova obraćanja nekadašnjeg poglavara Rimokatoličke crkve Jovana Pavla II i sadašnjeg pape Franje.

Ideja da postane di-džej Giljermu se javila posle boravka sa portugalskim vojnicima u Avganistanu, gde je bio vojni kapelan.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PODVIG SVEŠTENIKA IZ BEOGRADA: Prvi pomen na karauli junacima sa Košara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)