SPREMNI DA BUDU PREBAČENI NA GRANICU SA JUŽNOM KOREJOM: Kim DŽong Un nadgledao isporuku 250 novih lansera koje je lično osmislio

Novosti onlajn

05. 08. 2024. u 13:42

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un nadgledao je isporuku 250 novih lansera za taktičke balističke projektile za pogranične trupe na granici sa Južnom Korejom, javila je danas državna novinska agencija KCNA.

СПРЕМНИ ДА БУДУ ПРЕБАЧЕНИ НА ГРАНИЦУ СА ЈУЖНОМ КОРЕЈОМ: Ким Џонг Ун надгледао испоруку 250 нових лансера које је лично осмислио

Foto Tanjug/AP

Agencija navodi da je reč o savremenim lanserima koje je osmislio lično Kim i da su spremni da budu prebačeni za pogranične trupe na granici sa Južnom Korejom.

Kim je okrivio SAD za stvaranje "nuklearnog vojnog bloka" koji je, kako je naveo, naterao njegovu zemlju da dodatno ojača vojne kapacitete.

Kimova ćerka Kim Džu Ae prisustvovala je događaju, pokazuju fotografije koje je objavila KCNA, što je njeno prvo pojavljivanje u javnosti za gotovo tri meseca.

Portparol južnokorejskog združenog generalštaba Li Sung Jun rekao je na konferenciji za novinare da je svrha novih severnokorejskih lansera da budu pretnja Južnoj Koreji, navodeći da verovatno nemaju dugi domet jer su raspoređeni blizu granice, preneo je Rojters.

Severna Koreja je saopštila da je testirala novi taktički balistički projektil prošlog meseca.

Severna Koreja je više puta osudila zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje kao probu za napad na Pjongjang.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Šolak i njegova N1 televizija danas će ceo dan slaviti zločinačku operaciju Oluja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije